مجله اینترنتی بیر کلیک سلامتی سلامت عمومی کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

0
3
164
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.ir/kfgJT

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

بر اساس تحقیقات کارشناسات ثابت شده طبخ غذا در ظروف نا مناسب ممکن است باعث بروز برخی از بیماری‌ها شود و یا احتمال وقوع بیماری‌های صعب‌العلاج را افزایش دهد . افسردگی ، بروز اخلالات گوارشی ، کم‌خونی ، آلزایمر ، سرطان و … برخی از بیماری‌هایی هستند که استفاده از ظروف نامناسب برای پخت و پز غذا در بروز آنها بي‌تاثير نيست . در این بخش از مجله اینترنتی بیر کلیک قصد داریم در مورد اینکه کدام ظروف برای آشپزی بهتر است مطالبی را به حضورتان تقدیم کنیم پس همراه ما باشید .

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است

ظروف استیل ، چدن ، رویی ، مسی ، سفالی ، پیرکس یا شیشه‌ای نشکن ، سیلارگان ، تفلون و … از جمله ظروف متداول برای طبخ غذا هستند اما کدامیک از این ظروف برای پخت غذا مناسب تر است ؟ هر ظرفی که مورد استفاده قرار میگیرد ممکن است دارای عوارضی باشد و ما باید هنگام انتخاب ظرف مناسب برای طبخ غذا نهایت دقت را بعمل آورده و ظرفی را انتخاب كنيم که کمترین عوارض را داشته باشد . البته همه ظروف موجود در بازار معایب و محاسنی دارند که بهتر است ما با مطالعه این معایب و مزایا بهترین ظرف را انتخاب کنیم .

ظروف آلومینیومی

آلومینیوم یک فلز سبک و ارزان قیمت است که به خوبی حرارت تولید شده در اجاق گاز و یا فر را به غذا منتقل می‌كند . همچنین به دلیل براق بودن سطح فلز مقداری از گرما منعكس شده و مانع از تیره شدن سطح غذا مي‌شود . به همین دليل این جنس از ظروف آشپزخانه تا سال‌های سال مورد توجه خانم‌های خانه‌دار بوده‌اند . اما این ظروف دارای برخی محدودیت‌ها و البته مضرات بوده و هستند و به همین دلیل با توصیه‌های اکید کارشناسان این ظروف کم کم مخاطبان خود را از دست دادند .

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

استفاده از ظروف آلومینیومی (رویی) خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر، زخم معده، کولیت، خشک شدن دهان، یبوست و تغییر رنگ زبان را افزایش می‌دهد . از طرفی اسیدهای آلی موجود در برخی غذاها با تاثیر بر ظروف آلومینیوم و سايش جزئی و در نتیجه وارد شدن این عنصر به غذا، باعث افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی و در نتیجه بروز اختلال در سیستم عصبی، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر، اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفاصل می‌شود . به همین دلیل این ظروف که از قدیمی‌ترین‌ها در عرصه پخت و پز غذا هستند، طرفداران خود را از دست دادند .

ظروف مسی

میزان رسانا بودن ظروف آشپزی مسی ۱۰ برابر رسانایی ظروف استیل و شیشه ای و ۲ برابر ظروف آلومینیومی است . بنابراین ظروف مسی حرارت خیلی بالا نیاز ندارند. اما از طرفی تماس مستقیم مواد غذایی با مس چندان مطلوب نمی باشد . مس نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس است و می‌تواند به مواد غذایی واکنش ایجاد کند . برای جلوگیری از این واکنش سطح ظروف مسی را قلع اندود می‌کنند . معمولا برای پخش یکنواخت و راحت قلع درصدی سرب به آن اضافه می‌شود . ظروف مسی در برابر حرارت و اسید کاملا ناپایدار است و در صورت حرارت بالا یا اسیدی بودن، رنگ سفید ظرف مسی از بین می رود و مجددا قرمز می شود ، پوشش قلع نیز به همراه سرب آن وارد ماده غذایی و بالطبع وارد بدن می‌شود که برای بدن خطرناک است .

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

در هر حال استفاده از این ظروف بسیار با احتیاط و دقت باید صورت گیرد و هر غذایی را نباید در این ظروف طبخ کرد . هنگام استفاده از این ظروف نیز بهتر است، از حرارت کم یا متوسط استفاده کنید . هنگام طبخ غذا، هم از قاشق‌هاي پلاستیکی، چوبی یا نایلونی استفاده کنید . قاشق‌هاي فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برسانند . هنگام برداشتن این ظروف، حتما از دستکش یا دستگیره استفاده کنید ، زیرا ممکن است دسته‌هاي آنها خیلی داغ شوند . ظرف داغ را بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار ندهید، اجازه دهید تا ظرف به تدریج خنک شود .

ظروف تفلون

این ظروف طوری طراحی شده‌اند که مانع از چسبیدن غذا به سطح ظرف شده و همچنین مانع از مصرف بیش از حد روغن نیز مي‌شود . ظروف تفلون داری سطح تیره بوده و نسبت به سطوح براق و یا رنگ روشن گرمای بیشتری را جذب می‌كنند و ممكن است موجب سوختن غذا شوند . در حقیقت تفلون در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر ، از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است و اداره نظارت بر غذا و داروی آمریكا تفلون را به عنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده است . اما با این وجود، گاهی برخی از كارشناسان نسبت به استفاده از این ظروف هشدار مي‌دهند .

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

كارشناسان مي‌گویند در تهیه ظروف تفلون از كادمیوم استفاده می‌شود كه از فلزات سنگین است . این ماده به مرور وارد غذا مي‌شود و باعث بروزسرطان، كوتاهی قد و ضایعات پوستی می‌شود . علاوه بر این، كادمیوم در سنتز هموگلوبین دخالت مي‌كند و منجر به كم خونی می‌شود . در مقابل این نظر، تولیدگان ظروف تفلون مي‌گویند : كادمیوم قبلا برای تولید رنگ قرمز به كار مي‌رفت . این رنگ در قسمت خارجی ظروف استفاده می‌شود و به همین دلیل كادمیوم نمي‌تواند وارد غذا شود ، اما به هرحال در تولید ظروف جدید استفاده از این فلز ممنوع شده است و هیچ نگرانی از این جهت وجود ندارد .

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

در زمان استفاده از این ظروف باید دقت کرد که پوشش تفلون آن آسیب ندیده باشد چرا که در صورت خرابی در سطح تفلون ، این ماده به همراه غذا وارد بدن خواهد شد . تنها ظروفی كه در كارخانه‌هایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید مي‌شوند ، استاندارد و بهداشتی هستند و بهتر است شما که علاقه‌مند به استفاده از ظروف تفلون هستید ، از این کالاها استفاده کنید . همچنین برای شست‌وشوی این ظروف حتما از ابر استفاده كنید . بهتر است از پودرهای شوینده استفاده نكنید و به استفاده از مایع ظرف شویی بسنده كنید . این را هم در نظر داشته باشید که قاشق فلزی را به ته ظرف تفلونی نكشید و برای این كار از قاشق‌هاي تفلون یا چوبی  استفاده كنید .

ظروف پیرکس

کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون
کدام ظروف برای آشپزی بهتر است آلومینیومی مسی یا تفلون

این ظروف از شیشه‌هاي با قابلیت تحمل دماهای بالا تهیه شده‌اند و به خوبی حرارت را منتقل می‌كنند و در مایكروویو و فر قابل استفاده هستند . همچنین به راحتی پاك شده و به غذاهای اسیدی واكنش نمي‌دهند . برای محافظت از این ظروف باید بعد از خروج از فر مدت زمانی را برای خنك كردن آن صرف كرد و سپس آنها را درون یخچال و یا فریزر قرار داد .

میتوان نتیجه گیری کرد بهترین ظروف برای پخت غذا به ترتیب ظروف پیرکس و بعد از آن ظروف تفلون است البته در صورتی که ظروف سالم بوده و شرایطی که توضیح داده شد رعایت شود .

به اشتراک بگذارید...
بارگذاری مقالات بیشتر مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 7 =

اینم جالبه

پوست شفاف به کمک طب سنتی در ۲ ساعت

پوست شفاف به کمک طب سنتی در ۲ ساعت پوست شفاف به کمک طب سنتی :  حتما تاکنون در شبکه های اجت…