مجله اینترنتی بیر کلیک عمومی سرگرمی و دانستنی ها تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن

تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن

0
0
تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.ir/op9l4

تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن

حتما تا بحال با آب مقطر سروکار داشته اید یا مطالبی در مورد آن شنیده اید . میتوان گفت آب مقطر همان آب خالص است که کاربردهای زیادی در صنعت و پزشکی دارد . شاید شما علاقمند باشید تا بدانید آب مقطر چه تفاوت هایی با آب معمولی دارد . در این بخش از مجله اینترنتی بیرکلیک قصد داریم در مورد تفاوت آب مقطر و آب معمولی مطالبی را به حضورتان تقدیم کنیم پس همراه ما باشید .

تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن
تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن

تفاوت آب مقطر و آب معمولی

آب چکیده یا  آب مقطر  Distilled water ، آبی است که بسیاری از ناخالصی های آن به شیوه تقطیر گرفته شده است . همانطور که می دانید آب معمولی دارای املاح و یون هایی است بطور طبیعی در آن یافت می شود که با سختی موقت و دایم شناخته شده میشوند . برای تهیه آب مقطر ، آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می‌دهند . اگر بخار آب حاصل را سرد کنیم بخار به مایع تبدیل شده و آب مقطر به دست می‌آید . میتوان با تکرار این عمل درصد خلوص آب را افزایش داد . تاریخچه استفاده از آب مقطر به ۲۰۰ سال پس از میلاد مسیح بر می گردد که برای تهیه آب نوشیدنی در زمان های کم آبی و خشکسالی، از تقطیر آب دریا استفاده می کردند .

تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن
تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن

 

البته روش های مختلفی برای تولید آب مقطر وجود دارد :

جوشاندن و تقطیر کردن

عبور آب از روی رزین

تصفیه بوسیله نانو فیلتر

لازم به ذکر است که می توان روش های بالا را با هم و یا جدا از هم استفاده نمود و این بستگی به موارد مصرف و درصد خلوص آب دارد .

همچنین بخوانید :   آب مورد نیاز کودکان در یک روز چقدر است

آب مقطر

pH آب مقطر خنثی و در حدود ۷ می‌باشد . رسانایی ویژه آن بسیار کم می‌باشد زیرا املاح و نمکهای آن برداشته شده است و همانطور که میدانید رسانایی الکتریکی آب با انحلال نمک ها در آن افزایش می‌یابد . دمای جوش آب مقطر پایین تر از آب طبیعی می‌باشد و به علت عدم وجود مواد محلول، خاصیت خورندگی ندارد . با رسوب کربنات ها، سولفات ها و نیترات ها و سایر یون‌های محلول در آب، دیگ بخار پس از مدتی جرم و رسوب گرفته و باید تمیز شود .

تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن
تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن

آب دیونیزه

نوع دیگری از آب که در آزمایشگاه ها به کار برده می شود، آب دیونیزه (یون زدایی) می باشد. تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه در درصد خلوص آنها می باشد آب مقطر را به وسیله دستگاه های معمولی آب مقطرگیری قبلا توضیح داده شد تهیه می ‌کنند و این آب توسط شیلنگی از دستگاه خارج می شود و در ظرف استریل جمع آوری می شود و بدین صورت آب مقطری که فاقد املاح نمکی است به دست می آید، اما، آب دیونیزه درجه خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر دارد و برای تهیه آن از دستگاه دیونایزر (یون زدا) استفاده می ‌کنند که دارای ستون هایی از رزین با بارهای مثبت و منفی است، که یون های مثبت و منفی آب توسط این رزین ها گرفته می شود. به علت گران بودن تهیه آب دیونیزه، از این آب در واکنش های بسیار مهم و حساس استفاده می شود .

موارد استفاده از آب مقطر

از آب مقطر در آزمایشگاه به عنوان حلال، به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش های شیمیایی، به عنوان ماده واسطه برای خارج کردن مواد ناخواسته و به عنوان بستر یا محیط واکنش استفاده می شود .

همچنین بخوانید :   طرز تهیه حلوای زعفرانی و مجلسی خانگی

 

تفاوت آب مقطر و آب معمولی و روشهای تولید آن نوشته شده در تاریخ : توسط کاربر
به اشتراک بگذارید...
بارگذاری مقالات بیشتر مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

اینم جالبه

برگ قاشقی مناسبترین گیاه برای نگهداری در آپارتمان

برگ قاشقی مناسبترین گیاه برای نگهداری در آپارتمان این گیاه با نام لاتین Desert privet و نا…