عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن

271
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.com/uoO6U

عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن

مصرف سیب زمینی سرخ شده و چیپس در اکثر خانواده ها طرفداران زیادی دارد . طعم خوش به همراه ترد بودن از جمله ویژگی های سیب زمینی سرخ شده است که هر انسانی را به خود جذب میکند . اما همانطور که میدانید هر غذای سرخ شدنی مطمئنا عوارضی خواهد داشت و سیب زمینی هم از این قاعده مستثنا نیست . البته سیب زمینی فواید زیادی برای بدن دارد و مشکل بیشتر مربوط به طرز تهیه آنست . در این بخش از مجله اینترنتی بیرکلیک قصد داریم در مورد عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن صحبت کنیم پس همراه ما باشید .

عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن
عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن

عوارض سیب زمینی سرخ شده

سازمان خواربار جهانی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کردند غذاهایی مانند چیپس‌های سیب‌زمینی، قهوه و محصولات غله‌ای مانند نان و بیسکویت که در حرارت بسیار بالایی تولید می‌شوند ، ممکن است حاوی ترکیبی سرطان‌زا به‌نام آکریل‌آمید باشند . ۳۵ کارشناس از ۱۲ کشور که این گزارش را تهیه کرده‌اند معتقدند غذاهایی که میزان کربوهیدرات آنها بالا و پروتئین آنها کم است در صورت تهیه در دمای بالاتر از ۱۲۰ درجه ، در آنها «آکریل‌آمید» تولید می‌شود .

آکریل‌آمید یک مادۀ اسیدی سرطان‌زا است که هنگام سرخ‌کردن مواد کربوهیدراتی ایجاد می‌شود ، اما مقدار آن در چیپس سیب‌زمینی بیشتر است . هنگام سرخ‌کردن یک کیلوگرم چیپس سیب‌زمینی تا ۳۵۴۴ میکروگرم «آکریل‌آمید» ایجاد می‌شود . اما هنگام آب‌پز کردن مواد غذایی، این اسید سرطان‌زا تولید نمی‌شود بهمین خاطر است که کارشناسان تغذیه توصیه میکنند بیشتر از غذای آب پز استفاده کنید . طبق پژوهش های دانشمندان مختلف،آکریلامید در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده درگوشت گاو یا انواع بیماری های پوستی می تواند برای انسان ها تا صد برابر خطرناک تر باشد . آکریلامید زمانی خود را نمایان می کند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند .

همچنین بخوانید :   روش پخت آبگوشت سنتی
عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن
عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن

ماده ی ‌سمی آكریل آمید (ACRYLAMIDE) ، موجود درسیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ می‌شود . آكریلامید با تضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به‌بیماری‌های عفونی و سرطان را افزایش می‌دهد . عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری ، ضعف، تحریك پذیری و تغییرات رفتاری است . اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریك و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم‌ها و عفوت‌های چشمی از دیگر عوارض آكریلامید می باشد . آكریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناخته‌شده در مواد غذایی می‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد . در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آكریلامید تولید می‌شود .

راهکارهایی برای کاهش میزان آکریل‌آمید

برای کاهش آکریلآمید در سیب‌زمینی سرخ‌کرده و چیپس هیچ‌وقت سیب‌زمینی را در یخچال نگهداری نکنید . باید از سرخ‌کردن سیب‌زمینی‌های لک‌دار خودداری شود و آن را در حرارت کم و مدت زمان کوتاه با روغن کنجد تفت دهید . قبل از استفاده و پخت سیب‌زمینی، آن را پوست کنده و به‌مدت یک ساعت در آب قرار دهید, قرار دادن سیب‌زمینی در آب قبل از سرخ‌کردن، قند موجود در سیب‌زمینی را جذب کرده و به این ترتیب امکان تشکیل این ماده سمی کاهش پیدا می‌کند .

عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن
عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن

 

اگر سیب‌زمینی را در آب نگذاشتید ، آن را قبل از تفت‌دادن، آب‌پز کنید . سیب‌زمینی آب‌پزشده در هنگام سرخ‌کردن، آکریل‌آمید کمتری را تولید می‌کند . استفاده از روغن کنجد به‌جای روغن جامد، به‌دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن و اکسیداسیون سریع آن، در کاهش تولید این ماده سمی مؤثر است . گروهی از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، برنج، سبزیجات و انواع میوه‌ها آکریل‌آمید ندارند و حتی در صورت سرخ‌شدن نیز آن را تولید نمی‌کنند ، برای همین سعی کنید که در برنامۀ غذایی روزانۀ خود بیشتر از این مواد غذایی استفاده کنید ، با مصرف میوه و سبزی در وعده‌های غذایی خود ، ضرر این ماده سرطان‌زا را کاهش دهید .

همچنین بخوانید :   سلول های سرطانی با معجون طبیعی چغندر در 42 روز کشته می شوند

 

عوارض سیب زمینی سرخ شده و چیپس برای بدن نوشته شده در تاریخ : توسط کاربر
به اشتراک بگذارید...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

اینم جالبه

هفت درمان خانگی با سیب زمینی

هفت درمان خانگی با سیب زمینی سیب‌زمینی با نام علمی سولانوم تیوبروزوم از نظر گیاه‌شناسی به …