طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان برای شب یلدا

256
طرز تهیه پالدا
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.com/niuJR

طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان

طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان

پالدا یک دسر قدیمی آذربایجان است.که تقریبا شبیه مسقطی میباشد.البته کمی شلتر و بدون روغن.این دسر معمولا با گردوی آسیاب شده سرو میشود که بسیار خوشمزه میشود. این دسر سنتی كه بیشتر در منطقه آذرشهر تهیه و مصرف می شود، می‌تواند در مهمانی‌ها مورد استفاده قرار گیرد. برای نمونه، در مهمانی‌های رسمی مانند عروسی، سفره افطار و سفره‌های احسان هنوز هم در شهرهایی از آذربایجان شرقی از این دسر استفاده می‌شود.

با مجله اینترنتی بیرکلیک همراه باشید و با طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان آشنا شوید.

 

مواد لازم جهت تهیه دسر پالدا

مواد لازممقدار
نشاسته گندم۱ پیمانه
شکر۲ پیمانه
آب۴ پیمانه
گلابنصف پیمانه
خلال پسته۲ قاشق
خلال بادام۲ قاشق
زعفران آب کرده غلیظ۳ قاشق

طرز تهیه پالدا

طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان
طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان

برای تهیه دسر پالدا ابتدا خلال بادام را در یك تابه كوچك می‌ریزیم و بدون روغن سرخ می‌كنیم.

شعله اجاق گاز باید كم باشد. بعد از اینكه بادام‌ها تغییر رنگ داد، آنها را برمی‌داریم و پسته‌ها را نیز به همین‌ترتیب سرخ می‌كنیم.

سرخ كردن باعث می‌شود بادام و پسته حالت خامی خود را از دست بدهند و طعم و بوی خوبی داشته باشند .

بعد از تمام شدن پسته‌ها نوبت به نشاسته می‌رسد. نشاسته معمولا از آرد ذرت تهیه می‌شود اما بهتر است از نشاسته‌ای استفاده كنید كه از آرد گندم تهیه شده باشد.

طعم این دسر با نشاسته گندم بهتر می‌شود.

طرز تهیه پالدا
طرز تهیه پالدا

نشاسته باید الك و با شكر مخلوط و سپس باید آب اضافه شود. در زمان اضافه كردن آب باید به‌طور مرتب هم بزنید كه ماده تهیه شده یكنواخت شود. آب نیز باید سرد باشد، چراكه آب گرم نشاسته را از حالت یكنواختی خارج می‌كند.

در ادامه همه مواد را داخل قابلمه می‌ریزیم و روی اجاق قرار می‌دهیم.

شعله اجاق گاز باید بسیار كم باشد و مواد مرتب هم زده می‌شود. بعد از ۵ دقیقه نشاسته غلیظ می‌شود.

در این زمان قابلمه را از روی اجاق برمی‌داریم و گلاب و زعفران را به آن اضافه می‌كنیم اما هنوز دسر به اندازه كافی سفت نشده است و باید دوباره كمی روی اجاق قرار بگیرد كه سفت‌تر شود و قوام داشته باشد.

بعد از مدتی دسر آماده است.  حال نوبت به تزئین می‌رسد. پالدا یك دسر زردرنگ است و بهتر است در ظرف سفید سرو شود.

مواد تزئینی را می‌توان به شكل دلخواه روی دسر ریخت و شكل‌های زیبایی به وجود آورد. سپس باید مدتی صبر كنیم تا دسر سرد و آماده خوردن شود.

طرز تهیه پالدا دسر سنتی آذربایجان برای شب یلدا نوشته شده در تاریخ : توسط کاربر
به اشتراک بگذارید...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + پنج =