گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی

73
گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.com/VKZId

گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی

گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی

دليل اينكه اين ميوه را گريپ فروت مي نامند این است كه ميوه آن مانند انگور بصورت جمعي تا دوازده تا بر روي شاخه مي رويد . اين ميوه كه يكي از مركبات مي باشد بيشتر از ۴۰۰۰ سال پيش در هند و مالزي كاشته مي شده است ولي تا قرن شانزدهم ميلادي در ديگر كشورها ناشناخته مانده بود تا اينكه اسپانيائيها آنرا به كشورهاي ديگر بردند . درخت گريپ فروت به اندازه درخت پرتقال و ارتفاع آن تا ۱۲ متر مي رسد برگهاي آن سبز و گل آن سفيد است . ميوه گريپ فروت درشت تر از پرتقال و پوست آن هنگاميكه رسيده باشد نازك و برنگ زرد روشن است . اگر در چيدن گريپ فروت تاخير شود پوست آن كلفت شده و قسمت سفيدي زير پوست ضخيم مي شود و مقدري از آب خود را از دست مي دهد .

با مجله اینترنتی بیرکلیک همراه باشید تا با گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی بیشتر آشنا گردیم.

گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی
گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی

ترکیبات شیمیایی

گریپ فروت منبع غنی ویتامین C و B1 می باشد . پوست گریپ فروت دارای مقدر زیادی پکتین است مهمترین ترکیبات شیمیایی گریپ فروت ناری گین ، لیموئین ، سسکی ترپین ، آلدئید ، ژرانیول و کادینین می باشد . در صد گرم گریپ فروت مواد زیر موجود است :

انرژي۳۰ كالري
آب۸۸ گرم
پروتئين۰/۳ گرم
چربي۰/۱۳ گرم
كلسيم۱۱/۵ ميلي گرم
فسفر۱۲ ميلي گرم
پتاسيم۱۳۰ ميلي گرم
آهن۰/۲ ميلي گرم
ويتامين آ۱ واحد
ويتامين ب ۱۰/۰۲ ميلي گرم
ويتامين ب ۲۰/۰۱ ميلي گرم
ويتامين ب ۳۰/۰۱ ميلي گرم
ويتامين ث۳۰ ميلي گرم

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آنرا همراه دیگر مرکبات مصرف کرد و هنگامیکه آنرا می برید زود آنرا مصرف کنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ می شود. گریپ فروت از لیمو ترش کمتر اسیدی است بنابراین آنهائیکه نمی توانند از لیمو ترش استفاده کنند بهتر است که این میوه را بجای لیمو ترش مصرف کنند .

شیوه انتخاب گریپ فروت

گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی
گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی

سعی کنید گریپ فروت‌‌های گرد، صاف و سنگین را بردارید (چون آبدار هستند). گریپ فروت‌‌هایی که پوست‌شان زبر بوده، یا پفی و نرم هستند و یا یک طرف‌شان نوک تیز است، نامرغوب هستند. گریپ فروت‌‌های براق که دو طرف‌شان اندکی صاف باشد، مرغوب ترند. رنگ حنایی یا سایر کاستی‌‌های پوستی گریپ فروت بی اهمیت است و در کیفیت میوه تأثیر ندارد. امکان دارد در دمای اتاق بتوانید بوی خوش، دل‌نواز و ملایم میوه مورد نظر را تشخیص دهید ولی چنانچه میوه سرد باشد، رایحه مزبور به مشام نمی‌رسد.

خواص گریپ فروت

  1. این میوه دارای بیوفلاوونوئید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.
  2. اگر ناشتا خورده شود فشار خون را پائین می‌آورد.
  3. قبل از نهار برای درمان واریس مفید است.
  4. قبل از غذا برای رفع چاقی مصرف می‌گردد.
  5. متخصصان دانشگاه ماساچوست به تازگی کشف کرده اند که گریپ فروت میتواند سبب از بین رفتن اسیدهای چرب موجود در کبد شود.مصرف متعادل این میوه یعنی هفته ای ۴-۳ بار به بیمارانی که کبد چرب دارند توصیه میشود.
  6. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین آ است و میتواند در حفظ رطوبت و جلوگیری از خشکی پوست و آکنه و چین و چروک زودرس مفید باشد.
  7. تحقیقات اخیر نشان داده که این میوه میتواند سبب کاهش سرطان پروستات و سرطانهای معده و روده و ریه و پوست و دهان شود.همینطور از بروز سنگ کلیه و یبوست پیشگیری میکند.
  8. ترکیب اسیدفنولیک موجود در گریپ فروت مانع تشکیل نیتروزامین (مواد سرطان‌زا)، بالیموندیدترپن و مونوترپن می‌شود. این مواد موجب تولید آنزیم‌هایی می‌شوند که در جلوگیری از پیدایش سرطان موثر هستند.
  9. مصرف گریپ فروت در صبح ناشتا را موجب خروج سموم از بدن میشود.
  10. گریپ فروت چون دارای کالری کمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است که می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند . گریپ فروت از پرتقال کمتر قند درد .
  11. مهمترین کاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و گریپ فروت شفابخش قلب است زیرا کلسترول را پائین آورده و رگ ها را از وجود چربی ها و مواد رسوب کرده پاک می کند و پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد .تحقیقاتی که جدیدا روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده است نشان داده است که مصرف ۲ عدد گریپ فروت در روز کلسترول خون را بطور متوسط ۱۰% پائین می آورد و حتی مقدار HDL را که چربی مفید است بالا می برد . بنابراین کسانیکه مبتلا به عارضه کلسترل بالا هستند باید گریپ فروت را با پوست مصرف کنند زیرا پکتین و ویتامین P در قسمت سفیدی پوست گریپ فروت وجود دارد .
  12. مصرف گریپ فروت میتواند فشارخون بارداری را کاهش داده و از زایمان زودرس جلوگیری کند.

گریپ فروت بدلیل ترش بودن ترشح اسید معده را بیشتر می کند پس باید آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریک کرده و غذا را زودتر هضم نماید

چه کسانی مواظب باشند

گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی
گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی

گریپ‌فروت را نباید به همراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می‌کند. مثلا کسی که داروی فشار خون مصرف می‌کند اگر آن را با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش به شدت پایین می‌آید و خطرناک است. تحقیقات جدید دانشگاه کارولینای شمالی نشان می‌دهد موادی که در آب گریپ‌فروت وجود دارند فعل و انفعالات شیمیایی خطرناکی با برخی از داروها ایجاد می‌کنند. از این‌رو نزدیک به ده سال است به افرادی که از داروهای خاصی نظیر فشار خون و یا ضد‌کلسترول استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود که از خوردن آب گریپ‌فروت پرهیز نمایند.

تحقیقات نشان می‌دهد که آب این میوه باعث ورود بیشتر این داروها به جریان خون در بدن می‌گردد و عوارض جانبی خطرناکی را در پی دارد. در گذشته عموما تصور می‌شد ماده‌ای که با داروها فعل و انفعالات شیمیایی انجام می‌دهد، فلاونویید است که موجب تلخی این میوه نیز می‌شود ولی براساس مطالعات جدید گروهی از مواد شیمیایی با نام فورانوکومارین‌‌ها در این میوه وجود دارند که موجب این فعل و انفعالات می‌شوند، این مواد مانع عملکرد صحیح یکی از آنزیم‌‌های روده با نام CYP3A شده و باعث جذب بیشتر داروها توسط بدن می‌شوند. در آزمایشاتی که در این زمینه انجام شد محققین این مواد را از آب گریپ‌فروت خارج و تاثیر آن را بر داروها بررسی کرده و دریافتند در این حالت، آب این میوه همانند آب پرتقال بر این داروها نیز بی‌تاثیر می‌باشد.

گریپ فروت و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی نوشته شده در تاریخ : توسط کاربر
به اشتراک بگذارید...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − سه =