مجله اینترنتی بیر کلیک آشپزی طرز تهیه و پخت خورشت کنگر

طرز تهیه و پخت خورشت کنگر

0
4
61
طرز تهیه و پخت خورشت کنگر
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.ir/TcysO

طرز تهیه و پخت خورشت کنگر

طرز تهیه و پخت خورشت کنگر : آرتیشو یا کنگر فرنگی اگر چه بومی سرزمین های نزدیک به دریای مدیترانه و اروپاست اما در ایران نیز به وفور یافت می شود و با آمدن بهار رویشی آن در طبیعت آغاز می شود. این سبزی که از آن با نام مغذی ترین سبزی بهاری یاد می شود خواص درمانی متنوعی دارد.کافی است متون طب سنتی و مکمل را ورق بزنید تا با کاربردها و مصارف درمانی کنگر و نسخه های درمانگران طب سنتی و مکمل به ویژه درمانگران شیوه های درمان شرق آشنا شوید؛

گیاهی که به عنوان یک سبزی پر خاصیت در سبد غذایی بسیاری از مردم در کشورهای مصر، یونان، ایران، ایالات متحده، سواحل مدیترانه و چین کاربرد دارد و سالادها، خورش ها و سوپ های متنوعی به وسیله آن تهیه می شود.

گونه ای از این گیاه در کشورهای اروپایی و آمریکایی با نام کنگر فرنگی یا آرتیشو می روید که به لحاظ خواص دارویی و غذایی مشابه گیاه کنگر است که در کشورمان می روید و امروز در برخی از بازار روزها در تهران و برخی از شهرستان ها دیده می شود. با مجله اینترنتی بیرکلیک همراه باشید و با طرز تهیه و پخت خورشت کنگر آشنا شوید.

طرز تهیه و پخت خورشت کنگر
طرز تهیه و پخت خورشت کنگر

مواد لازم خورشت کنگر :

مواد لازم اندازه مقدار کالری
گوشت ماهیچه گوسفندی ۵۰۰ گرم ۱۰۰ گرم ۲۴۰ کالری
کنگر ۲۰۰۰ گرم ۱۰۰ گرم ۱۸ کالری
پیاز داغ عسلی ۳ قاشق سوپخوری ۱۰۰ گرم ۱۶۴ کالری
روغن ۳ قاشق سوپخوری ۱۰۰ گرم ۹۰۰ کالری
آب لیمو ترش ۰.۵ فنجان ۱۰۰ گرم ۴۲ کالری
زعفران ۱ قاشق مربا خوری ۱۰۰ گرم ۳۱۰ کالری
فلفل قدری ۱۰۰ گرم ۰ کالری
نمک قدری ۱۰۰ گرم ۰ کالری
همچنین بخوانید :   زایمان راحت و بی دردسر با 7 گیاه دارویی

طرز تهیه و پخت خورشت کنگر :

۱ – گوشت را تکه تکه خرد می کنیم و میشوئیم و با پیاز سرخ کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب میگذاریم بپزد , بعد ساقه های کنگر تمیز کرده و تیغ آن را میگیریم و میشوئیم و با ۳ تا ۴ قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و داخل گوشت میریزیم تا کنگر نیز پخته شود ولی زیاد له نشود.

۲ – نمک و فلفل و آبلیمو و زعفران سائیده را در خورش میریزیم و میگذاریم خورش آهسته بجوشد و جا بیافتد.برای نیم کیلو گوشت ۲ کیلو کنگر لازم است کنگر را بعد از تمیز کردن و تیغ گرفتن و شستن باید کمی سرخ کرد و داخل گوشت ریخت خورش کنگر را میشود با نعنا و جعفری آماده کرد ، در اینصورت یک کیلو کنگر کافی است.

۳ –  ترشی آن آب لیمو یا غوره است ، خورش کنگر را با قیمه و لیمو عمانی نیز درست میکنند ، بعد از اینکه قیمه و لپه کمی پخت کنگر را سرخ و اضافه می نمایند و کمی رب گوجه فرنگی به ان میزنند.در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این خورش برای ۴ تا ۶ نفر کافیست.

 

خواص کنگر :

– این سبزی خواص دارویی نظیر خاصیت آنتی اکسیدانی و کاهندگی کلسترول دارد. بنابراین احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد، خنثی کننده سموم کبدی و محافظ کبد است و به همین دلیل از دانه های آن داروهایی برای درمان بیماری های کبدی به بازار عرضه شده است. در ضمن، عادت به خوردن آن به هضم غذا کمک کرده و اشتها را افزایش می دهد .

همچنین بخوانید :   طرز تهیه کشک کدو غذای محلی استان کرمان

– خوردن برگ کنگر تولید کلسترول در بدن را پایین می آورد. به همین دلیل داروهای تهیه شده از کنگر را برای امراض قلبی – عروقی و جلوگیری از تصلب شرایین استفاده می کنند. ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود .

خواص درمانی کنگر در سلامت بدن :

سرگل های این گیاه به عنوان سبزی مصرف می شود که برای دستگاه گوارش مقوی بوده و به هضم مواد غذایی کمک می کند. عصاره ی برگ و ریشه ی کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان ، سوء هاضمه ، احساس ناراحتی در معده ، نفخ ، بی اشتهایی ، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند. در بعضی از کشورها به عنوان محرک تمایلات جنسی مصرف می شود.
ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود. سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسید کافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد. از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیر قابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می کند.

همچنین بخوانید :   با خواص اعجاب برانگیز لیموترش آشنا شوید

مقدار مصرف

بزرگسالان برای بهره گیری از اثرات درمانی کنگر می توانند ،۴-۱ گرم برگ خشک یا خام آن را سه بار در روز مصرف کنند.

کسانی که نباید کنگر مصرف کنند :

– بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.

– از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه ی صفراست، افرادی که سنگ کیسه ی صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه ی صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود.

– هم چنین اشخاصی که نسبت به کنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.

به اشتراک بگذارید...
بارگذاری مقالات بیشتر مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

اینم جالبه

طرز تهیه کیک گاتوشا ویژه دوستداران شکلات

طرز تهیه کیک گاتوشا ویژه دوستداران شکلات کیک گاتوشا از دسته کیک های خیس محسوب میشود که بعد…