آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

562
آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
لینک کوتاه مطلب : http://birclick.com/cdybm

آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

دلایل زیادی وجود دارد که ما از یک فنجان چای داغ لذت ببریم. ما عطر گونه های مختلف چای را دوست داریم، در دست گرفتن یک لیوان چای داغ در یک صبح سرد زمستانی و گرم شدن دست ها دلنشین است و مزه مزه کردن چای در مقابل شومینه یک راه عالی برای رسیدن به آرامش است و مهمتر اینکه پس از گذراندن یک روز پر دغدغه بهترین معجون برای رفع خستگی و تجدید قوای جسمی است. در بین چای ها خصوصا برای ما ایرانی ها بطورکلی می توان گفت نوشیدن چای معمولی طرفداران زیادی دارد. اما به جز چای معمولی چای های گیاهی دیگری هم هستند که جنبه دارویی دارند و خواص آنها درمان بیماری های متعددی را موجب می شوند. با مجله اینترنتی بیرکلیک همراه شوید .

چای گل گاو‌زبان و سنبل‌الطیب

گل گاو‌زبان جزء نوشیدنی‌های ثابتِ ما حساب می‌شود. شاید وقتی به عطاری بروید و سراغ گل‌گاوزبان را بگیرید بهتون پیشنهاد ‌کنند کمی هم سنبل الطیب بگیرید. حالا این بار مقداری هم سنبل‌الطیب تهیه کردیم، پیشنهاد می‌کنیم برای ترکیب گل گاو زبان و سنبل‌الطیب به نسبت ۴ به ۱ این دو گیاه را در یک قوری بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

این دمنوش بسیار آرامش بخش است و برای تمدد اعصاب و روان توصیه می‌شود. اما همین مورد سنبل الطیب باعث شد تا کمی در موردش بررسی کنیم. این گیاه یک گیاه بوته‌دار است که از ریشه آن برای مصارف درمانی استفاده می‌شود. ریشه گیاه سنبل‌الطیب در طب سنتی دارای ارزش دارویی است و از آن به عنوان آرام‌بخش اعصاب، خواب آور، ضد تشنج، درمان افسردگی، هضم کننده غذا و ضد دل‌پیچه استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم در هنگام دم کردن دمنوش گل‌گاوزبان یک عدد لیمو امانی داخل آن بیندازد و یا چند قطره لیمو ترش را در فنجانتان بریزید تا نوشیدنی‌تان خوش‌رنگ شود.

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

چای بادرنجبویه

بادرنجبویه گیاهی است پایا، پر شاخه به ارتفاع ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر كه به حالت خوردرو و وحشی در ایران می روید. این گیاه در درمان سردرد با منشأ عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفید است. بادرنجبویه به اشكال مختلفی از قبیل اسانس، روغن، عصاره روغنی پماد، كمپرس و دم كرده مصرف می شود. اسانس این گیاه در آرام كردن معده با منشأ عصبی، احساس چنگ زدگی معده، تپش قلب، سردردهای یك طرفه، سرگیجه عصبانیت، استفراغهای دوران بارداری، كم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تند خویی در زنان و دختران بسیار مفید است.

برگی این گیاه بهترین دارو برای كسانی است كه هنگام نگرانی و اضطراب ناراحتی معده پیدا می كنند و دم كرده آن جهت تهوع، مراحل اولیه سرماخوردگی، خستگی عصبی و افسردگی مفید است. گفتنی است كمپرس پماد روغنی حاصل از این گیاه جهت دفع حشرات و درمان زخم نیش آن و رفع نیش عصبی از زمان این سینا تجویز شده است. از نظر طبیعت این گیاه گرم و خشك است. برگهای بادرنجبویه را در فرانسه مانند چای دم كرده و به عنوان ضد تشنج، معرق، محرك معده و ضد اسپاسم می خورند. جویدن آن دهان را خوشبو و از برگهای سر شاخه آن به عنوان تب بر و كنترل بیماریهای مغز، كبد و قلب استفاده می كنند.

همچنین بخوانید :   درمان خانگی سرماخوردگی در پاییز با چای زنجبیل

خوردن آن برای تقویت كبد و معده نافع و به هضم غذاهای سنگین كمك كرده و باد و گاز معده را می برد. همچنین طبق آخرین تحقیقات انجام شده در كنگره بین المللی آلزایمر این گیاه در درمان آلزایمر نیز موثر است. برای تهیه چای بادرنجبویه یك قاشق غذاخوری بادرنجبویه را در قوری ریخته و به آن آب جوش اضافه كنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه دم بكشد. دمنوش به دست آمده را هم به تنهایی و هم با مقدار كمی نبات یا عسل نوش جان بفرمایید.

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

چای دارچین

مصرف دارچین و به ویژه چای دارچین یکی از مهمترین نوشیدنی‌ها برای کاهش دردهای عضلانی و درد سر است. بر اساس مطالعات این گیاه ضد درد تأثیری همانند قرص‌های مسکن از جمله پروفن دارد و می‌تواند دردها را کاهش دهد. اگر دچار سردرد، سرگیجه، استفراغ شدید یا حتی در فصل تابستان دچار گرمازدگی شدید هستید حتماً بعد از آنکه از بیرون به خانه خود رسیدید یک نوشیدنی چای با طعم دارچین مصرف کنید و با مصرف این نوشیدنی تمام خستگی‌های شما به یک باره از بدنتان خارج می‌شود.

وقتی سردرد و … و عوارض آن زندگی روزمره تان را با اختلال مواجه می‌کند، حتماً با دارچین یا عرق دارچین می‌توانید سلامت و شادابی خود را حتی در مواقع سختی و مشکلات حفظ کنید. جهت تهیه این چای دو عدد چوب دارچین را در دو لیوان آب سرد بیندازید و قوری را روی شعله کم، اما مستقیم گاز بگذارید. بعد از اینکه آب قوری جوش آمد، آن را برای ۲ تا ۳ ساعت روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا آلبالویی رنگ و آماده نوشیدن شود.

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

چای زنجبیل

اگر احساس می‌کنید که این اواخر کمی چاق شده‌اید و شکم و پهلوهایتان چربی آورده است زمان آن فرا رسیده تا سریع وارد عمل شوید و به فکر چربی زدایی از این مناطق باشید. در گام اول یادتان باشد که برای لاغری لازم است که به مدت چند روز چای زنجبیلی میل کنید. این چای مکمل مناسبی برای یک رژیم سالم است. علاوه بر این لازم است که مصرف چربی را کاهش دهید و تغذیه‌ی مناسبی سرشار از سالاد، سبزیجات بخارپز، پروتئین‌های سالم، فیبرهای غذایی و آب را دریابید.

همچنین بخوانید :   با خواص چای سفید و تاثیر آن در جوانی پوست بیشتر آشنا شوید

یکی از بزرگ‌ترین خواص چای زنجبیلی کمک به هضم بهتر مواد غذایی مصرفی است. در واقع زنجبیل حاوی خواص طبیعی است که به عملکرد درست معده، روده‌ی کوچک و بزرگ کمک می‌کند. در نتیجه می‌توانید با کمک خواص این ماده‌ی غذایی غذاهای مصرفی‌تان را بهتر هضم کنید و مواد مغذی را جذب و مواد زائد را با سرعت بالایی از بدن دفع کنید. بدون شک برای شما هم پیش آمده است که اندکی بعد از خوردن ناهار احساس گرسنگی بکنید. در این مواقع معمولاً به سمت ریزه‌خواری کشیده خواهید شد. آشنایی با انواع چای و خواص آنها (بخش اول)

زنجبیل یکی از مواد غذایی مفید برای ایجاد احساس سیری است که میل به ریزه‌خواری را کنترل می‌کند. به همین دلیل نیز توصیه می‌شود که بعد از هر وعده‌ی غذایی یک فنجان چای زنجبیلی بنوشیدن تا میل به ریزه‌خواری در بین وعده‌های غذایی کنترل شود. چای زنجبیلی یکی از نوشیدنی‌ها طبیعی با میزان بالایی از آنتی‌اکسیدان‌هاست. باید بدانید که بدن به لطف این ترکیبات مغذی است که می‌تواند هر چه سریع‌تر و راحت‌تر از شر توکسین های بیماری‌زا و التهاب زا خلاص شود. بنابراین ارگان‌های بدن بهتر کار می‌کند و چربی‌های بیشتری می‌سوزانند.

جهت تهیه چای زنجبیل قبل از هر کاری لازم است که یک فنجان آب بجوشانید. بهتر است از ظروف مسی یا سفالی استفاده کنید تا آلومینیوم و فلزات موجود در چای‌سازهای جدید مانع از حفظ حداکثری خواص این گیاه دارویی نشوند. زمانی که آب به جوش آمد زنجبیل را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت بیست دقیقه بجوشد. سپس زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بماند. در نهایت چای را صاف کنید و آب نصف عدد لیموترش را گرفته و به آن اضافه کنید. در نهایت نیز عسل را افزوده و میل کنید.

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

چای اسطو خودوس

اين گياه طبيعت خيلي گرم و خشك دارد. مقوي معده است و بيماري‌هاي كبدي را برطرف مي‌كند. براي تقويت عمومي بدن و درمان رماتيسم به كار مي‌رود. ضدزكام، ضدآسم و برونشيت، ضدميگرن، ضدتشنج بوده و تپش قلب را از بين مي‌برد. زردي را برطرف مي‌كند، اگر دست و پاي شما خواب مي‌رود از اين گياه استفاده كنيد.

جهت تهیه چایی اسطوخودوس گل خشك اسطوخودوس را در آب جوش ريخته و به مدت ۱۵ دقيقه با حرارت ملايم دم كنيد. سپس به همراه مقداري نبات ميل نماييد. اين چاي براي رفع خستگي، آرامش روان و اعصاب، سردرد و سرگيجه مفيد است.

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

چای آویشن

آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخه‌های زیاد و چوبی به ارتفاع تا ۳۰ سانتی متر که در نواحی کوهستانی در بین تخته سنگ و به ویژه در کشورهای اروپایی می‌روید. آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخه‌های زیاد و چوبی به ارتفاع تا ۳۰ سانتی متر که در نواحی کوهستانی در بین تخته سنگ و به ویژه در کشورهای اروپایی می‌روید.ساقه‌های آویشن پوشیده از کرک و برگ‌های کوچک زیادی است.

همچنین بخوانید :   بهترین نوشیدنی های صبحانه برای شروع یک روز هیجان انگیز

برگ‌های آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به صورت متقابل، بر روی ساقه قرار دارند. این برگ‌ها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ است و دارای دم برگ‌های کوچکی نیز می‌باشد. گل‌ها کوچک، گلی رنگ و یا سفید و به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفته‌اند. قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، گل و به ویژه برگ‌های آن است. این گیاه، به طور محدود و برای تهیه‌ی داروها، در ایران کشت می‌گردد. آشنایی با انواع چای و خواص آنها (بخش اول)

مصرف خوراکی آویشن دارای اثر خلط آور و ضد سرفه‌ی خوبی می‌باشد. به همین دلیل محصولات زیاد به ویژه به صورت شربت از آن تهیه شده است. هم چنین در برونشیت، سیاه‌سرفه و نزله‌ها، به خوبی می‌توان از آن استفاده کرد. خاصیت ضد میکروب تیمول، بسیار قوی و حدود ۲۵ بار از فنل در مورد تعدادی از میکروب‌ها، بیشتر است.

هم چنین در بعضی محصولات موضعی، به عنوان ضد خارش، ضد میکروب، مالشی قرمز کننده و محرک، محلول‌های حمام و محلول‌های غرغره برای کاهش تورم دهان و گلو، مصرف می‌شود. کاربرد دیگر آویشن، مصرف آن به صورت پودر در بعضی ادویه‌جات و ترشی‌هاست، هم چنین به طور مستقیم و یا همراه با دیگر گیاهان، به عنوان بو، مزه و ضد نفخ در صنایع غذایی مصرف زیادی دارد. در طب عوام، اکثراً به خاطر اثرات مسکن، ضد اسپاسم و ضد نفخ، از آن استفاده می‌کنند.

جهت تهیه چای آویشن بر روی ۲ گرم از پودر برگ آویشن، یک لیوان آب جوش ریخته و پس از ۱۵- ۱۰ دقیقه صاف کرده و می‌نوشیم.

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱

چای نعنا

برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.

یک شیرپاک کن مناسب برای پوست های چرب: ۲۰ گرم نعنای تازه، ۲۰ گرم جعفری تازه خرد شده رادر ۲۰۰ گرم شیرمخلوط نموده ۱۲ ساعت بگذارید بماند. سپس صاف نموده در یخچال نگهداری کنید. این شیرپاک کن علاوه براین که چربی پوست را از بین می برد، برای جوش و لک هم مناسب می باشد.

جهت تهیه چای نعنای کیسه های چای و برگ های نعنا را در یک ظرف بزرگ قرار دهید. آب جوش را روی آن ریخته، بگذارید حدود هشت دقیقه بماند.برگ های نعنا و کیسه های چای را خارج کنید (آنها را قبل از خارج کردن بفشارید).

آشنایی با انواع چای و خواص آنها 1
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱
آشنایی با انواع چای و خواص آنها ۱ نوشته شده در تاریخ : توسط کاربر
به اشتراک بگذارید...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =

اینم جالبه

با خواص چای سفید و تاثیر آن در جوانی پوست بیشتر آشنا شوید

با خواص چای سفید و تاثیر آن در جوانی پوست بیشتر آشنا شوید خواص چای سفید و تاثیر آن در جوان…